Magyar English
e-mail küldése

e-mail küldése
 

KVALITATÍV KUTATÁSI MÓDSZEREKKvalitatív kutatási módszerek alkalmazása esetén nem az összegyűjtött információ mennyisége, hanem annak minőségi jellemzői adják a kutatási konklúziók alapját. Ezeket a kutatási csomagjainkat akkor alkalmazzuk, ha bizonyos jelenségeket, folyamatokat mélységében vagy folyamatában szeretnénk megérteni, esetleg a kapott kvantitatív adathalmaz mögött meglévő viszonyokat szeretnénk pontosabban látni.


A kvalitatív kutatási módszerek nem helyettesítik a kvantitatív módszereket, hanem más megközelítésben adnak választ kutatási kérdéseinkre. Bizonyos esetekben azonban a kvalitatív megoldások kitűnő kiegészítő lehetnek a kvantitatív módszereknek.Fókuszcsoport interjúk
Fókuszcsoport interjúk
A fókuszcsoport során az adatok a kutatás alanyainak csoportos kommunikációja révén keletkeznek. A beszélgetés előre definiált vezérfonal mentén zajlik, történhet személyesen, vagy Interneten keresztül is. A módszert széles körben alkalmazzák a piackutatásban, a politikai közvélemény-kutatásban és a szervezetkutatásban. Szakembereink hazánkban egyedülálló megközelítés alapján dolgoznak.
Egyéni gyengén strukturált, félig-strukturált interjúk

Egyéni gyengén strukturált, félig-strukturált interjúk

Bár a survey módszerrel kapott adatok is egyfajta interjú szituációban keletkeznek, az interjú kifejezés alatt a társadalomtudományokban általában a kevésbé strukturált és standardizált, kvalitatív módon elemezni tervezett interjúkat értenek. Egyes szakemberek a gyengén strukturált helyett a nem strukturált elnevezést használják.Szövegelemzések

SzövegelemzésekBizonyos kutatási célok szempontjából a szövegelemzés adhatja a legjobb eredményt. Intézetünk a tartalom- és szövegelemzési módszerek széles skáláját alkalmazza (kvantitatív tartalomelemzés, kvalitatív adatelemzés kódolás alapján, kvalitatív tartalomelemzés).
További, kapcsolódó kutatási csomagok


- KRONEFO 1.0
- KRONESU 1.0
- SURFO ANALISATOR


 
 
 
 
Vissza a főoldalra | Kapcsolatfelvétel